_DSC0088

Theater Kruimels

Het project Theater Kruimels. Theater Kruimels is een kleine theater vereniging die dit keer op zoek zijn naar twee sounddesigners. De regisseur Stefan van Wieringen wilt met dit project experimenteren. Hij heeft het Grafisch Lyceum benaderd of twee sound designers mee willen werken met dit project. Theater Kruimels speelt op het Amateur Theater Festival Rotterdam bij het onafhankelijk toneel. De theaterspelers zijn amateur maar de techniek erom heen, Regisseur, Licht techniek ect. zijn professioneel.

 

De voorstelling heet “Dag Ik” en is gemaakt rondom de thema’s ontmoeting, ontdekking en afscheid. In deze montagevoorstelling lopen verschillende concrete en abstracte scenes in elkaar over. Bewegingstheater ligt op het grensvlak van theater en dans. Het ritme van de Voorstelling is van vitaal belang, net als de timing van de spelers. Muziek is een onmisbare speller in dit stuk.

 

Mijn taak in dit project is het verzorgen van muziek, sound effecten en soundscapes. Samen met Navarone Alvares zijn wij op onderzoek gegaan naar hoe wij het beste deze voorstelling kunnen versterken met de muziekale klankvelden en sound effecten. Wij gebruiken Ableton en een APC 40 om live te performen. De regisseur heeft ons een aantal gedichten gegeven, op basis van die gedichten zijn wij gaan werken. We hebben onderzoek gedaan naar hoe en wat voor geluiden er mogelijk voor kunnen komen in de verhalen van de gedichten. Uiteindelijk hebben we een hele soundlist gemaakt en veel foley geluiden opgenomen. Ook hebben wij muziekstukken gemaakt en diverse remixen van bekende artiesten. Wij hebben drie shows met Theater Kruimels mee gedraaid waaronder één tijdens het Amateur Theater Festival Rotterdam. Wij hoopten om te winnen tijdens dit evenement maar heelaas is dat niet gebeurd. Ook hebben wij 2 shows meegedaan in ‘t Kapelletje Theater. Dit project hebben wij samen goed en voldoende afgesloten. Zelf hebben wij nooit zo iets gedaan en het was dus een geweldige ervaring.