Over Kristian Knoop

  ’Comunicatie’
  ’Logic
  ’Sound
  ’Pro
  ’Recording’
  ’Music’

  Inspirerende teksten

  Kristian Knoop
  Kristian Knoop"Als het makkelijk was, kon iedereen het"

  Inspirerende teksten

  Nikola Tesla
  Nikola Tesla“If you want to find the secrets of the universe, think in terms of energy, frequency and vibration.”

  Inspirerende teksten

  Kristian Knoop
  Kristian Knoop"A sound composition is a never ending story"

  Ik ben Kristian Knoop. Ik studeer Sound Design of het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Ik ben geboren in de oudste stad van Nederland, Dordrecht op 25 juni 1992. Nu woon ik al mijn hele leven in een klein dorpje genaamd Strijen.

  Toen ik 13 jaar oud was ben ik begonnen aan mijn eerste droom ‘Dj Kris’. Het was een geweldige tijd. Ik heb veel geleerd over het aansluiten van mixers, pluggen en decibellen. Twee jaar later ben ik gaan werken voor een lokaal radio station ‘Radio Hoeksche-waard’. Ik ben begonnen als technicus bij een country blues en folk programma ‘Blue Haven’. Een jaar later was ik volgroeid tot een goede radio technicus en kreeg ik mijn eigen programma. Ik was zo blij. Het radio programma heette ‘Your Weekly Break’. Elke dinsdag avond was ik te horen op de radio. Ik leerde om jingles te maken te knippen en het plakken van muziek fragmenten.

  Het was super interessant, ik ben verder gaan groeien en ik wilde meer. Ik begon zelf muziek te maken met Frooty Loops. Één jaar later ben ik gaan werken bij een evenementen centrum “Alcazar Events”. Ik groeide daar al snel uit tot hoofd technicus. Ik verzorgde het licht en geluid voor verschillende grote evenementen. Ik heb veel geleerd in Alcazar Events.

  Sinds ik op het Grafisch Lyceum zit ben heel veel in contact gekomen met Sound Design. Ik mocht ook stage lopen, deze twee periodes van één half jaar heb ik vervuld bij Cue Creative. Cue Creative is een audio en video productie bedrijf in Den Haag. Ik heb daar super veel geleerd. Waaronder jingles, tunes en logo’s componeren voor vele grote bedrijven. Ook ben ik verschillende keren mee geweest om op locatie de audio te doen voor film. Tijdens mijn stage ben ik ook bezig geweest met een geluidseffecten library te creëren “F*Cue 3”. F*Cue 1 en 2 waren er destijds al. Met F*Cue 3 waren wij ervan overtuigd om ook meer video effecten te maken. Hierin heb ik een grote rol gespeeld. Sinds mijn stage bij Cue heb ik super veel geleerd en heb ik het idee gekregen dat al mijn technieken enorm gegroeid zijn.

  Nu werk ik met Apple Logic Pro 9, Avid Protools 9 en Ableton en ik gebruik diverse plug-ins en tools om passende emoties te ontwerpen in geluid voor film, animaties, muziek, games en commercials. Ik heb mijn opleiding op het Grafisch Lyceum in Rotterdam bijna afgerond en ben van plan door te gaan studeren aan de Filmacademie in Amsterdam. Gespecialiseerd in Sound Design voor Film.