BOURGEOIS ABSOLUTIE Cinecrowd Actie

Being haunted by trauma and depression Cayden gradually loses control over his life.

 

DIT PROJECT IS EEN SAMENWERKING TUSSEN FILMMAKERS EN FILMWETENSCHAPPERS

 

SYNOPSIS

De depressieve student Cayden wordt achtervolgd door een onheilspellende entiteit die zijn leven tot een traumatische sleur maakt. Hij probeert zijn dagelijkse kwelling te onderdrukken terwijl zijn vader en het schoolssysteem zorgen voor een constante prestatiedruk. Langzamerhand raakt Cayden steeds meer zijn grip op de werkelijkheid kwijt, totdat er een uitweg lijkt te zijn: zich aansluiten bij een mysterieuze motorbende onder leiding van Jansen.

UITWERKING

Bourgeois Absolutie zal een vervreemdende en absurde nachtmerrie zijn, waarbij het de bedoeling is dat we mee worden getrokken in de ervaring van een depressief persoon. We willen het gevoel van dit persoon delen met de kijker, de machteloosheid vertonen van een student met potentie, wiens wereld ineenstort; Een wereld waar geen greintje liefde in te beleven is. Zodoende proberen de makers middels het psychologische horror genre het thema van depressie over te brengen, door het zo invoelbaar mogelijk te maken.

UNIEKE SAMENWERKING

Om de film en zijn volledige potentie te benutten, hebben Jorrit en Jasper hun krachten gebundeld met vele ervaren filmtechnici afkomstig van de Nederlanse Filmacademie. De productie vormt daarmee een unieke samenwerking tussen filmmakers vanuit twee vooraanstaande invalshoeken: filmwetenschappers van de Universiteit van Amsterdam en filmtechnici van de Filmacademie. Zo proberen zij het beste van elkaars krachten te bundelen om een kwalitatieve film te bewerkstelligen.

STEUN ONS

Om Bourgeois Absolutie tot een werkelijkheid te maken hebben we jouw hulp hard nodig. Jorrit, Jasper en de rest van het team zijn al maanden bezig met de voorbereidingen, maar ook jij kunt helpen! Wellicht herken je jezelf in de problematiek rondom depressie; vanuit jezelf, een vriend of familie… Misschien dat toen ook de signalen niet gezien werden, of simpelweg genegeerd. Samen met jouw hulp kunnen we de aandacht voor depressie nieuw leven inblazen in de vorm van een speciale filmervaring!

HOE?

Doneer
Allereerst hebben wij sponsoring nodig voor het maken van de film. Een deel van de kosten van de film zijn al gedekt; toch is er meer nodig. En ondanks dat een groot bedrag opgehaald moet worden, helpt elk beetje!

Share
Deel het project! Ken jij vrienden of familie die zich herkennen in het verhaal? Wellicht willen ook zij ons dan steunen!

Social media
Volg ons op FacebookInstagram en Twitter waar wij je op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Deel onze berichten zodat wij zoveel mogelijk mensen kunnen bereiken of ga met ons in gesprek. Wie weet heb jij nog wel een goed idee voor ons om de productie extra kracht bij te zetten!

NAMENS DE HELE CAST EN CREW

HARTELIJK BEDANKT!

TEASER

No Comments